akva park vrnjacka banja aqua park

Aqua Park

akva park vrnjacka banja aqua park

Uzevši u obzir sve potencijale Vrnjačke Banje, njen turistički promet i bogatstvo njenog sadržaja sasvim je sigurno da joj nedostaje jedan veliki Aqua park. Taj nedostatak je uočen i postalo je izvesno da će do leta 2013. godine, ona dobiti najveći Aqua park na teritoriji Srbije. Idejni projekat je završen i po njemu, ovaj grandiozni aqua park će se prostirati na čak 8 ha, a na prostoru identične veličine odmah do aqua parka planira se izgradnja velikog sportskog centra. Zainteresovanih investitora je mnogo, a prednjače oni sa Bliskog Istoka.
Prema projektu ovaj aqua park bi trebalo da bude kapaciteta 10.000 ljudi na dnevnom nivou, što bi ga uz veličinu prostora na kojem se nalazi svrstalo među najveće aqua parkove regiona i definitivno najveći aqua par Srbije.
Ovaj par bi u Srbiju doneo novine na polju zabavnih vodenih parkova kao što su vodena reka oko čitavog kompleksa (simulacija rečnog korita sa rečnom strujom koja nosi kupače), bazen sa talasima i osim tobogana na kojima se istovremeno mogu spuštati do dve osobe u planu su i porodični tobogani za zajedničku zabavu svih članova. U planu je ukupno više od 10 različitih tobogana.
U okviru aqua parka, trebalo bi da bude izgrađen i najveći wellness i spa centar na teritoriji Srbije, koji bi se prostirao na 15.000 kvadrata, sa kapacitetom od 1.500 posetilaca istovremeno. Wellness i spa centar posedovaće parna kupatila, male bazene, saune, turska kupatila, đakuzi, masažne sobe i ostali neizostavni sadržaj objekata ovog tipa.
Planira se da ovaj Aqua park bude izgrađen na mestu autobuske stanice u Vrnjačkoj Banji, kao i na platou iznad nje. Opština je rešila da ovo zemljište ustupi investitorima koji bi finansirali izgradnju vrnjačkog Aqua parka i susednog sportskog centra.
Do realizacije ove ideje i dalje možete uživati u već postojećem aqua parku koji se nalazi u Vrnjačkoj Banji, a banja svoje stare i nove goste neće izneveriti kada je u pitanju sve bogatija ponuda najrazličitijih sadržaja.