Autobuske linije

Laka pristupačnost je ono što Vrnjačku Banju izdvaja od mnogih drugih srpskih banja. Srpski banjski turizam je najprosperitetnija srpska turistička grana, ali nedovoljno razvijena, međutim to ne važi za Vrnjačku Banju. Vrnjačka Banja je najrazvijenija srpska banja, sa bogatom zdravstvenom i turističkom ponudom. Svoje turističke i lečilišne usluge uspešno je plasirala i van granica Srbije, pa je svake godine domaćin, mnogim turistima kako iz regiona, tako i iz drugih krajeva sveta poput Australije, Azije, Južne Amerike…

Smeštena u centralnoj Srbiji, dakle u središtu države, Vrnjačka Banja je lako pristupačna iz svih krajeva Srbije. Bilo da do nje dolazite sopstvenim vozilom, ili autobuskim prevozom, nećete se susreti sa poteškoćama, jer osim dobre mreže puteva koji je povezuju sa svim većim gradovima Srbije, Vrnjačka Banja poseduje i dobre autobuske linije, sa čestim intervalima saobraćanja.

Autobuskim linijama Vrnjačka Banja je povezana sa svim većim gradovima Srbije. Intervali saobraćanja autobusa između banje i tih većih mesta su česti, odnosno autobusi za Vrnjačku Banju i iz nje kreću više puta dnevno.

Tako iz Beograda na dnevnom nivou, za Vrnjačku Banju polazi oko čak 17 autobusa. Prvi autobus sa glavne autobuske stanice  u Beogradu kreće ranim jutarnjim časovima (06:00h), a poslednji  u 20:00h. U međuvremenu, radnim danima, za Vrnjačku Banju poćiće još 15-ak autobusa, čiji su polasci raspoređeni preko celog dana, što planiranje puta čini prilično lakim. Nedeljom, na ovoj relaciji saobraća tek nešto manje autobusa, pa je putnicima na raspolaganju 13 polazaka iz Beograda. Kao i radnim danima, prvi autobus iz Beograda kreće u 06:00h, a poslednji autobus za Vrnjačku Banju u 20:00h uveče.

Na relaciji Novi Sad – Vrnjačka Banja, dnevno saobraća 6 autobusa, sa izuzetkom nedelje, kada za Vrnjačku Banju polazi  5 autobusa. Nezavisno od dana u nedelji, prvi autobuski polazak iz Novog Sada je u 07:00h, a poslednji u 16:30h.

Redovno, mada manjim intezitetom, saobraćaju i direktne autobuske linije između Vrnjačke Banje i Sombora, Subotice, Svilajnca, Kosovske MItrovice, Požarevca, Zlatibora, Vranja, Leskovca i Herceg Novog. Moguće je do Vrnjačke Banje stići i iz Budve, autobusom koji putuje do Kraljeva.

(Informacije o autobuskim linijama su preuzete sa zvaničnih sajtova i informativnog karaktera.)