bazen klobuk vrnjacka banja

Bazen Klobuk

bazen klobuk vrnjacka banja

Na 2 km od termomineralnog izvora Snežnik, na putu za Goč, nalazi se bazen Klobuk, otvoreni bazen u privatnom vlasništu. Do bazena saobraća mini bus koji kreće od Snežnika, sa frekfencijom polazaka na svakih 30 minuta.
Prvi letnji bazen Klobuk, otvoren je još davne 1936. godine i produkt je vizije banjskog poštara Dragoslava Pejovića. Dimenzije ovog prvog bazena bile su 46×20 m, a dodatni sadržaj kompleska bio je izrazito bogat i ukviru njega nalazili su se restoran sa čak 80 stolova, kockarnica, kuglana, kabine za presvalčenje, kuglana i dr.
Ratni period koji je usledio, nije označio prestanak rada bazena i Klobuk je nastavio da prima goste. Kontinuitet je nastavljen i nakon okončanja rata, a Borislav Pejović, sin Dragoslava, 1970. godine je adaptirao bazen, kada su njegove ranije dimenzije smanjene na 25×12.5 m. Sledeća adaptacija koja je usledila izvršena je 1995. godine i tada su na bazenu postavljene pločice, kao i peščani filteri. Godine 2005. sadržaj bazena Klobuk obogaćen je još jednim – dečijim bazenom, pa je tako ovaj bazen dobio i specijalan kutak za najmlađe. Bazen je poslednji put renovirao Radosav Pejović, unuk Dragoslava, što sve ukupno daje 77 godina tradicije bazena Klobuk u Vrnjačkoj Banji, tokom kojih je neprestano paženo na kvalitet ponude i uživanja gostiju.
Prosečna dubina velikog bazena iznosi 1.5 m, dok je najveća njegova dubina 1.80 m. Dimenzije bazena za decu iznose 8×4 m, a njegova dubina je 0.50 m.
Danas bazen Klobuk, poseduje 80 ležaljki i suncobrana, restoran sa 100 sedećih mesta, kutak za decu, frižidere sa sladoledom i dr.
Bazen poseduje i sopstveni parking kapaciteta 40 vozila, a za decu do 7 godina ulaz na bazene Klobuk je besplatan.