beer fest

Beer fest

beer fest

Jedan od najmlađih festivala čiji je domaćin Vrnjačka Banja svakako je Beer fest. Prvi put održan 2010. godine, ovaj festival je rezultat saradnje Beogradske kulturne mreže, opštine Vrnjačka Banja i Turističke organizacije Vrnjačka Banja.
Uspeh prvog održanog Beer festa u Vrnjačkoj Banji, najbolje se ogleda u broju od čak 50.000 posetilaca ove manifestacije.
Prvi Beer Fest u Srbiji, realizovan van Beograda, ugledao se na svog prestoničkog pandana i kada je u pitanju besplatan ulaz na manifestaciju. Okupljeno je više od 20 bendova koji su tokom 3 festivalske večeri zabavljali publiku. Još jedan festival u kulturnom miljeu Vrnjačke Banje, zabeležio je uspešan početak i dokazao da poseduje potencijal za prerastanje u manifestaciju još većeg obima. Festival se održava početkom jula, a do sada je na svoju pozornicu doveo imena poput Zvonka Bogdana, grupe Negativ, grupu Ritam Nereda, Kikija Lesandrića, Atomskog skloništa, Odjile, Van Goga, Osvajača, Garavog sokaka, Dejana Cukića, Sarsa, Beogradskog sindikata, kao i kvalitetnih DJ-eva i mnogih tribute bedova koji su za prisutne svirali Azru, EKV, Queen i dr. Lokalni bendovi, takođe su dobili priliku da zapale scenu festa, što je lep momenat u promociji muzičara iz same Vrnjačke Banje.
Festival se održava na fudbalskim terenima Sportskog centra „Raj“ u Vrnjačkoj Banji sa programom koji tradicionalno počinje u 18:00h i traje do 04:00h izjutra.