cene-smestaja-vrnjacka-banja

Cene smeštaja

cene-smestaja-vrnjacka-banja

Novac je jedan od odlučujućih faktora pri planiranju odmora i svakog putovanja, Vrnjačka Banja može se pohvaliti kako raznolikim izborom smeštaja, tako i, u skladu sa tim, raznolikim cenama. Najposećenija banja Srbije potrudila se da svojim gostima obezbedi širok izbor i kvalitetnu ponudu za svačiji budžet.
Od najskupljeg tipa smeštaja kakav je kraljevska rezidencija u hotelu do najjeftinijeg kakve su sobe u privatnom smešaju, Vrnjačka Banja poseduje veliki smeštajni kapacitet usmeren na najrazličitije tipove turista sa najrazličitijim novčanim mogućnostima i očekivanjima.
Kada se u obzir uzme činjenica da je u regionu, Srbija među zemljama sa najvećim banjskim potencijalom i kada se znajući to njena ponuda i cene uporede sa stranim cenama i ponudom, dobijena računica je veoma prosta. Cene Vrnjačke Banje u zavisnosti od tipa smeštaja mogu biti i između 5 i više puta jeftinije od onih u recimo slovenačkom Čatežu, koji je osim hrvatskih banja jedna od najvećih regionskih konkurenata Vrnjačkoj Banji.
Najjeftiniji smeštajni objekti Vrnjačke Banje su sobe čije se cene kreću u rasponu od 5-10 eura za noćenje po osobi. Ova cena podrazumeva, zasebnu sobu i ležaj, a bolje opremljene sobe poseduju i sopstveno kupatilo, klima uređaj, Tv uređaj sa kablovskim prijemom satelitskih programa, pa čak i mini improvizovane kuhinje. Sobe su najčešće kategorije 2 – 3 zvezdice i najčešći izbor mladih koji su u banju došli kako bi prisustvovali nekom od festivala.
Cene luksuznijih soba kreću se između 10 i 20 eura po osobi za noćenje, a one su u potpunosti opremljene, sa zasebnim kupatilom i ostalim pogodnostima. Ovakve sobe uglavnom je moguće iznajmiti u okviru nekog većeg smeštajnog kompleksa koji poseduju i dodatni sadržaj u vidu restorana, kafića i picerija, te u skladu sa tim neretko u svojoj ponudi imaju i pansionsku uslugu.
Sledeći ti smeštajnog objekta dostupnog u Vrnjačkoj Banji su vile, koje predstvaljaju ugostiteljski objekat sastavljen od više apartmana i/ili soba i studija. Opremljenost ovih smeptajnih jedinica, zavisi pre svega od toga, da li je u piatnju apartman, studio ili soba. Najsadržajniji su apartmani, slede ih studiji, a sobe su poslednje. Cena najma apartmana varira i okvirno se kreće između 20 i 40 eura po danu. Opremljenost vila ogleda se u recepsiji, parkingu, kompletnom tehničkom opremljenosti smeštajnih jedinica, internet pristupu i raznim drugim mogućnostima, uz napomenu da ovde iznesene informacije predstavljaju uopštenu sliku, i da za tačne informacije morate kontaktirati željeni smeštajni objekat.
Vrnjačke vile, često nude akcije i kratkoročne popuste i pakete, kao što su romantični vikendi i tome slično. Za jedan takav vikend okvirno je potrebno izdvojiti između 45 i 60 eura.
Zbog kompleksnosti i sadržajnosti svoje ponude hoteli su najskuplji tip smeštaja. Svoju bogatu ponudu dodatnog sadržaja kakva je bazen, fitness centar, frizerski saloni, sportski tereni, organizovana ishrana i dr. hoteli naplaćuju gostima bilo kroz najam apartmana ili po korišćenju. Za hotel od 4 zvezdice, za nedelju dana boravka, okvirno je potrebno izdvojiti i do 250 eura po osobi, a 12 dana uživanja naplatiće Vam grubo proračunato oko 400 eura.
Kako se na prostoru opštine Vrnjačka Banja nalazi i etno selo sa svojim smeštajnim jedinicama, za boravak u domaćinskom i autentičnom srpskom ambijentu potrebno je izdvojiti 10 eura po osobi za noćenje.
Dakle u Vrnjačkoj Banji postoji smeštaj za svačiji džep. Od 6 eura za sobu do 30 i više eura za hitelski smeštaj, sve zavisi od Vas, Vaših mogućnosti i budžeta, a Vrnjačka Banja se potrudila da obezbedi idealnu opciju za svakoga.