dan-zaljubljenih-u-vrnjackoj-banji

Dan zaljubljenih

dan-zaljubljenih-u-vrnjackoj-banji

Dan zaljubljenih odnosno 14. februar, još je jedan od praznika koje Vrnjačka Banja propisno proslavi. Kao i tokom drugih većih praznika, tako i tokom dana zaljubljenih, banju preplave gosti iz cele Srbije i regiona, želeći da najromantičniji dan u godini provedu na šarenim ulicama Vrnjačke Banje. Sa svoje strane, Vrnjačka Banja, vredno postavlja balone na most ljubavi, ozvučenje na promenadu, motivi srca su na svakom koraku, a takmičenje „Poljubi me“, očekuje svoje takmičare koji se bore za titulu najdužeg poljubca.

Kada Dan zaljubljenih, dođe čitava Vrnjačka Banja deluje baš tako – zaljubljeno. Svi se smeše, parovi u vrnjačkom fijakeru, slučajni prolaznici jedni drugima, prodavci suvenira, baš svi izgledaju sneno i poneseno danom koji tradicionalno slavi ljubav.

praznici odmor

Tokom najčešće hladnog februara, Dan zaljubljenih izvede celu banju i sve goste na promenadu. U nekom momentu na mostu ljubavi otpočinje takmičenje u najdužem poljubcu i mladi se bore da jedni drugima pokažu snagu i moć svoje ljubavi. Dobra muzika i prava praznična atmosfera rasprostru se ulicama Vrnjačke Banje, a hladnoća učesnicima takmičenja kao da ni malo ne smeta. Tekuće 2013. godine oboren je i dosadašnji rekord u najdužem poljubcu, koji je držao par iz Beograda, a iznosio je 1 sat 8 minuta i 44 sekunde. Novi rekord iznosi 1 sat 20 minuta i 34 sekunde. Rekord je oborio zaljubljeni par iz Kruševca, kojima je ovo bilo treće takmičenje i prva prva nagrada, dok su prethodnih godina osvojili drugo i treće mesto. Takmičenje „Poljubi me “ simbolično se održava na mostu ljubavi u Vrnjačkoj Banji, koji je za ovu zgodnu i dodatno ukrašen crvenim balonima u obliku srca.

Ne propustite se da sa svojom voljenom osobom posetite Vrnjačku Banju da dan zaljubljenih. Romantična večera u nekom od vrnjačkih restorana, dobra muzika, sjajan provod, prijatna atmosfera, kao i mnoštvo zanimljivih dešavanja jedni su od najvećih aduta Vrnjačke Banje i razlog zašto je puna svake godini i svakog 14. og februara.

O raspoloživom smeštaju potrebno je informsati se na vreme, kako se ne bi dogodilo da ostanete bez svog prenoćišta tokom planirane posete.