Festival cveća i hortikulture

sajam cveca cvecare

Ove godine u Vrnjačkoj Banji biće održan peti festival cveća i hortikulture. Manifestacija tradicionalno okupi više desetina izlagača, koji u svojoj ponudi imaju veliki izbor cveća, biljaka, sadnica, cvetnih aranžmana, opreme za hortikulturu, kao i najrazličitije vrste dekorativnih materijala za saksije i još mnogo toga.
Tradicionalno festival se veoma simbolično odrzava krajem aprila i/ili početkom maja, a ne retko je ispraćen i drugim dešavanjima kao što je majski medeni uranak, sajam zanata i suvenira i slično.
Ova poslastica za ljubitelje baštovanstva, botanike i hortikulture uopšte, okupi veliki broj posetilaca koji osim što mogu kupovati po sniženim cenama, mogu i od stručnjaka dobiti savete o rasađivanju, gajenju i pravilnoj ishrani cveća.
Festival cveća, ne održava se slučajno, baš u Vrnjačkoj Banji. Čuvena po cvetnim rondelama, koje zauzimaju centralno mesto u Vrnjačkom parku, Banja je poznata po trudu uloženom u to da se dekoracija i uređenost parka dovedu na svetski nivo. U tome je i uspela neprestanim naporima, održavanjem i unapređenjem prostora koji pripada Vrnjačkom Parku.
Na dan održavanja festivala cveća, prošetajte Vrnjačkom Banjom, koja cela mišriše na opojne cvetne latice i ponesite sa sobom uspomenu, koristan savet i lepo mirisno sećanje.