Hala sportova „Vlade Divac“

Hala sportova „Vlade Divac“ u Vrnjačkoj Banji, je moderan sportski objekat podignut u maju 2008. godine, koji objedinjuje terene za više sportskih disciplina. Godine 2009. hala je imenovana po Vlade Divcu, a moderna, sadržajna i kvalitetna kakva jeste, Vrnjačkoj Banji je odmah po osnivanju širom otvorila vrata  sportskog turizma. Ovaj multifunkcionalni sportski objekat idealno je mesto za organizovanje različitih vrsta sportskih manifestacija, utakmica, takmičenja, kampova, priprema, treninga, ali i kulturno zabavnih dešavanja.

U okviru hale sportova „Vlade Divac“, nalaze se, velika sala kvadrature 1400 m², male sale namenjene prvenstveno borilačkim sportovima, tu su i teretane, sportske ambulante, ukupno 8 svlačionica od kojih su 4 velike i 4 male i svlačionica za sudije i delegate. Velika hala može se pohvaliti kapacitetom od 1300 sedećih mesta, što omogućava organizovanje velikih sportskih i drugih dešavanja.

Sportska oprema kojom je opremljena hala „Vlade Divac“ u Vrnjačkoj Banji je profesionalne sportskog brenda pod imenom „Schelde“. Hala poseduje i profesionalnu „Donic“ stono – tenisku opremu.

U okviru hale sportova „Vlade Divac“ simbolično se nalazi i muzej legendarnog Vlade Divca, kao i bife u kome se posetioci mogu opustiti i osvežiti. Postojanje hale ovog kalibra u Vrnjačkoj Banji, od izuzetnog je značaja za sve intezivniji razvoj sportskog turizma u ovoj banji.