slika koncert zamak

Koncert „Odabrani za odabrane“ u Vrnjačkoj Banji

slika koncert zamak

Večeras će sa početkom u 20 sati u vrnjačkom Zamku kulture biti održan koncert „Odabrani za odabrane“. U okviru koncerta nastupiće studenti muzičkih Akademija.
Na programu su dela J. S. Baha, Preludijum i fuga es-mol (DTK 1) u izvodjenju Dušana Markovića na klaviru zatim dela F. Šuberta, Dva skerca u izvodjenju Ivana Milunovića na klaviru. Na programu je takodje i K. V. Gluk: „O del mio dolce ardor“ u izvodjenju Maje Pavković, sopran, zatim SMŠ „Marinković“, Beograd, klasa D. Lončarević uz klavirsku saradnju Mladena Stefanovića. A. Part Fur Aline izvešće Maša Babić na klaviru, F.Šopen Balada br. 3 u As-duru, op.47, Dragoš Holclajtner na klaviru, S.Rahmanjinov Dva prelida, Miloš Stanojević takodje na klaviru.
U nastavku koncerta delo R.Štrausa „Ach lieb, ich muss nun scheiden“ prisutni će čuti u izvodjenju Maje Pavković, učenice 2.razreda SMŠ „Marinković“, Beograd uz klavirsku saradnju Mladena Stefanovića zatim dela S.Prokofjeva Sonata br. 9, op.103, 3. i 4. stav u izvodjenju Sofije Mihić na klaviru studentkinje Master studija FMU Beograd, klasa B.Penčić i dela F.Šopen Poloneza – Fantazija u As.duru, op. 61 u izvodjenju Jasmine Raković na klaviru.