Koncerti

koncert frajle

Banjska prestonica Srbije, Vrnjačka Banja, svoj izuzetan položaj među turističkim destinacijama Srbije, zaslužila je izvornim kvalitetom ali i upornim, vrednim radom na unapređenju i razvoju svoje turističke ponude. Vremenom ona je osmislila i realizovala bogatu pozornicu dešavanja, koja ju je učinila nečim većim od „samo lečilišta“ – ta ju je pozornica načinila pravim turističkim mestom.
Mnogi muzički velikani , prošli su scenom Vrnjačke Banje, svirajući za Vrnjčane i njihove goste i mada je teško izdvojiti samo neke, još ih je teže sve nabrojati. Neki od muzičara koji su svirali u Vrnjačkoj banji su Boni Tajler, Toto Kotunjo, Zdravko Čolić, Vaja con Dios, Hari Mata Hari, Vlado Georgijev, Van Gog, Riblja Čorba, Ritam Nereda, Željko Samardžić, Legende, Crvena Jabuka, Film, Jelena Rozga, Ceca, Magazin, Masimo Savić, Sanja i Balkanika, Haris Džinović, Goca Tržan i mnogi drugi.
U banji su koncertna dešavanja izuzetno frekfentna, kao i različiti muzički festivali čija popularnost omogućava banji da na svoje stejdževe različita i kvalitetna muzička imena. Osim već pomenutih izvođača, treba reći da banja ne retko organizuje i koncerte klasične muzike. Tu je i festival Beer Fest čija muzika uglavnom naginje tonovima roka i na kojem su svirali rock i tribute bendovi, a postoji i „Love fest“ koji akcenat baca na elektronsku muziku u režiji najboljih DJ-eva iz zemlje i regiona.
Vrnjačka Banja se, i kada je muzika u pitanju potrudila da za svakoga obezbedi po nešto. Od narodne do klasične, od roka do popa, poklonici različitih muzičkih žanrova u banji mogu uživati svaki u svojim omiljenim tonovima.