Kongresni turizam i seminari

Kongresni turizam, predstavlja zasebnu turističku granu, u kojoj motiv putavanja nisu razonoda i odmor, već najčešće učestvovanje u poslovnom skupu, koji može imati raznoliki karakter i namenu. Ovakve vrste putovanja sve su češće i razvijenije, a turistička mesta, ukoliko imaju adekvatnu kongresnu ponudu, ubiraju sve više prihoda od ove specifične vrste turizma i specifičnih turista. Najčešće su skupovi stručnog i naučnog karaktera, mada mogu varirati u gotovo svim aktuelnim poslovnim oblastima.

Vrnjačka Banja, sama po sebi,  poseduje izuzetne uslove za dalji razvoj, u njoj i onako porprilično razvijenog kongresnog turizma. Seminari, kongresi, prezentacije, razni tipovi manifestacija i velikih skupova, mogu u skladu sa svetskim standardima biti organizovani u Vrnjačkoj Banji. Vrnjačka Banja poseduje sav sadržaj i kapacitete za održavanje velikih i malih kongresnih skupova i seminara. Kongresne sale, u potpunosti su tehnički opremljene, kako bi ispratile sve zahteve modernih kongresnih sastanaka.  Za samu Vrnjačku Banju, kongresni turizam predstavlja značajan turistički segment, što zbog velikog broja manifestacija koje se u njoj državaju, tako i zbog velikih kongresnih kapaciteta koji je čine čestim i omiljenim izborom lokacije, pri organizovanju seminara i ostalih poslovnih aktivnosti kongresnog tipa.

Više hotela Vrnjačke Banje u svojoj ponudi ima kongresne sale, a među njima svakako dominira Hotel „Breza“, čije su sale najtraženije kada je u pitanju kongresni turizam. U Hotelu „Breza“ se na godišnjem nivou organizuje približno 200 skupova i to različitih tipova simpozijuma, kongresa, seminara, sportskih susreta, stručnih predavanja, slikarskih kolonija i drugih vrsta grupnih poseda. Za održavanje ovih skupova, njihovim učesnicima na raspolaganju stoje višenamenske sale kapaciteta od 50 do čak 300 mesta. To su banket sala, mala sala, dnevna sala i glass sala. Hotel „Breza“ raspolaže kompletnom tehničkom opremom potrebnom za održavanje ovih skupova: video bimovi, lap top računari i ozvučenje.

Osim „Breze“ sale za kongresni turizam poseduju i svi veći hoteli Vrnjačke Banje, koji osim osnovnih tehničkih uređaja nude i one propratne  mogućnosti poput bežičnog interneta, projektora i flip chartova, koji se ne naplaćuju dodatno već ulaze u cemu najma sale.

Kada je u pitanju smeštaj učesnika kongresa, važno je napomenuti, da čak i ako ne mogu svi učesnici da se smeste u hotelu u kojem se organizuje skup, smeštajnog kapaciteta ima više nego dovoljno, bilo da su u pitanju drugi banjski hoteli, bilo da je u pitanju privatan smeštaj. Kada je upitanju ishrana, moguće je organizovati pansione, a na kongresnima pauzama po zahtevu mogu biti služene kafe. Na željenim relacijama banjski hoteli za svoje goste organizuju i besplatan taksi prevoz, a ukoliko postoji potreba da Vaš skup bude održan na otvorenom i to je moguće, na najatraktivnoj destinaciji tog tipa u banji: platou novoizgrađenog Aqua parka.

Vrnjačka Banja uložila je znatan trud u razvijanje kongresnog turizma i obogaćivanje svoj kongresne ponude. Zbog toga je danas jedna od omiljenih destinacija u poslovnom svetu. U okrilju prirode, a opet uz sve prednosti jednog modernog mesta, Vrnjačka Banja nudi savremeno opremljene sale, višestrukog kapaciteta, namenjene  grupama različitih veličina i potreba. Proverite zašto su se u Vrnjačkoj Banji održavali i zašto se još uvek održavaju najveći kongresni skupovi regiona.