Love Fest

love fest

Festival „Love fest“ u Vrnjačkoj Banji, predstavlja muzički događaj, tokom kojih prisutni mogu uživati u različitim muzičkim žanrovima, sa posebnim akcentom na promociji elektronske muzike.
Ideja za održavanje ovog festivala nastala je 2006. godine kao odgovor na nedovoljan broj kulturnih dešavanja u centralnoj Srbiji. Idejni tvorci su od samog početka imali veliku i dragocenu pomoć opštine Vrnjačka Banja, Turističke organizacije, Specijalne bolnice Merkur, ali i medija sa prostora cele Srbije.
Naziv „Love fest“ proistekao je iz činjenice da je Vrnjačka Banja, sve češće odredište zaljubljenih parova, koji u nju dolaze da posete Most ljubavi, da prošetaju Vrnjačkim parkom i provozaju se čuvenim vrnjačkim fijakerom.
Most ljubavi – jedan od 20-ak mostova koji se nadvijaju nad Vrnjačkom rekom – jedinstven je u Srbiji i predstavlja svojevrsni spomenik ljubavi. Upravo zbog toga, prva žurka, preteča festivala, organizovana je na ovom mostu i oko njega.
Prvi zvanični „Love fest“, održan je 2007. godine na letnjoj pozornici, koja je do danas nastavila da bude mesto održavanja ove manifestacije. Letnja pozornica, idealna je lokacija za održavanje festivala – u pitanju je amfiteatar na otvorenom, izgrađen 50-ih godina 20-og veka, koji se nalazi na 100 metara nadmorske visine i može se pohvaliti kapacitetom od 3.000 mesta.
Isprva je „Love fest“ trajao 2 dana, ali je 2011. godine doneta odluka da se festival produži za još jedan dan, a uz veliku pomoć opštine Vrnjačka Banja, omogućeno je da se u blizini Vrnjačkog jezera smesti „Love fest camp“, pa je time festivalu dodat jos jedan nivo.
Uživanje u prirodi, dobroj muzici i kulturi, glavno je obeležje ovog mladog festivala koji okuplja veliki broj mladih i gradi svoju popularnost iz godine u godinu.