Manifestacija „Poljubi me“

Najduži poljubac za dan zaljubljenih

poljubi me most ljubavi vrnjacka banja

Čini se da u Srbiji ne postoji simboličnije mesto za proslavljanje Dana zaljubljenih od Vrnjačke Banje. Most ljubavi, vrnjački fijaker, uske romantične ulice i prelepi park. mesta su kroz koja su do sada prošli i koja su posetili neizbrojani parovi iz zemlje i sveta, uživajući u svojevrsnom šarmu Vrnjačke Banje.
Manifestacija za zaljubljene pod nazivom „Poljubi me“ u Vrnjačkoj Banji rezultat je Svetskog dana zaljubljenih i već pomenutog zaštitnog znaka Vrnjačke Banje – Mosta ljubavi.
Ideja za organizovanje ove manifestacije proistekla je iz činjenice da je Vrnjačka Banja sve češće odredište zaljubljenih, jer su upravo oni jedna od ciljanih grupa njene turističke ponude. Prvi put manifestacija „Poljubi me“ je organizovana 2009. godine, a tekuće 2013. godine organizovana je po peti put, upravo sa Mostom ljubavi kao centralnom lokacijom sveukupnih dešavanja. Manifestacija se simbolično održava na Dan svetog Trifuna (Sveti Valentin u Katoličkoj veri).
Ukrašen stotinama balona u obliku srca, Most ljubavi na Dan zaljubljenih postaje pozornica poljubaca, od kojih najduži biva proglašen pobednikom. Rekor u najdužem poljubcu, do ove godine držao je mladi par iz Beograda i on je iznosio 68 minuta i 44 sekunde, ali je ovaj godine postavljen nov rekord u trajanju od 80 minuta i 44 sekunde, koji će biti izazov mnogima u godinama koje slede. Nagrade se osim u kategoriji najduži poljubac dele i najstarijem i najatraktivnijem paru.
Manifestacija „Poljubi me“ svake godine je ispraćena i adekvatnim zabavnim programom, posetioci mogu uživati u muzici, hrani i piću i naravno celoj Vrnjačkoj Banji koja se na ovaj dan pretvara u srpsku prestonicu ljubavi.