karneval vrnjacka banja

Manifestacije i kulturna dešavanja

karneval vrnjacka banja

Kulturni život Vrnjačke Banje bogat je raznovrsnim manifestacijama, nizom kulturnih programa i dešavanja iz najrazličitijih oblasti kulture, kao što su književnost, pozorište, film, muzika, likovne umetnsoti i dr. Tokom velikog dela godine, Vrnjačka Banja je pozornica maštovitih dešavanja, koje u ovo turističko mesto dovedu veliki broj ljudi kako iz zemlje i regiona, tako i iz udaljenih država.
Najpoznatija vrnjačka manifestacija, svakako je Veliki međunarodni karneval, koji ulice Vrnjačke Banje, iz godine u godinu pretvara u šarenu maskaradu, pozornicu igre i pesme, predstava, kostima i zabave.
Osim karnevala, tokom leta, u banji traju Vrnjačke kulturne svečanosti, koje su specifične po tome što tokom 100 dana, koliko traju, svakog dana imaju organizovanu po jednu priredbu – ukupno 100 priredbi iz najrazličitijih oblasti kulture.
Ni jedna banja u Srbiji, ne može se pohvaliti tako bogatim i raznovrsnim kulturnim programom. Osim već pomenutih u Vrnjačkoj Banji se održava i niz drugih manifestacija koje ukrašavaju njen kulturni milje i čine život u banji neobično živim za tako malo mesto.
Vrnjačka Banja ponosni je domaćin čitavom nizu manifestacija i dešavanja od kojih su najpopularniji Love fest, Beer fest, Festival filmskog scenarija, manifestacija „Najduži poljubac na Dan zaljubljenih“, Noć muzeja, mnoštvo sportskih turnira, potom Festival cveća, Festiva meda, Sajam knjiga, koncerti i dr.
Mi ćemo Vam pružiti osnovne informacije o svim pomenutim događanjima, a na Vama ostaje samo da dođete u Vrnjačku Banju i proverite, zašto su priče o njoj obišle celu zemaljsku kuglu.