Mapa

mapa-vrnjacka-banja

Mapa Vrnjačke Banje, iscrtana je uskim ulicama, na čijim se obodima dižu vile stare i više od jednog veka. Šetajući njima, stiče se utisak da se svaka uliva u glavno vrnjačko šetalište, njenu promenadu, po kojoj je ovo lečilište nadaleko poznato. Popularno šetalište pruža se uporedo sa Vrnjačkom rekom, koja ga ujedno deli od vrnjačkog parka, jednog od najuređenijih parkova u Srbiji. Petnaestak mostova, spaja šetalište sa parkom, a jedan od njih je i popularni most ljubavi, u potpunosti obložen katancima i bezbrojnim ispreplitanim ljubavnim pričama.
Tragom mnogih koraka, koji su se utiskivali u ovo lekovito tlo, videćete da kuda god da se zaputite, put će Vas navesti ili na jedan od izvora, ili do neke arhitektonske lepote, crkve, Zamka kulture, Japanskog Vrta, vrnjčkog fijakera ili vrnjačkog potoka, sportskih centara, mnogih kafića i restorana, čineći stoga svaku šetnju novom avanturom.
Prostorni sadržaj Vrnjačke Banje je izuzetno ispunjen i bogat, a čini se da je u Vrnjačkoj Banji nemoguće zalutati, jedino je problem iz nje otići. Mnogi koji su je posetili vraćali su joj se, da tu u okrilju naizgled nespojivih arhitektonskih kombinacija i prostranih zelenih površina dočekaju mirnu, zdravu i ispunjenu starost.
Atmosferu na ulicama Vrnjačke Banje odlikuje osetna ljubav, koju su njeni verni posetioci utkali u srž ovog šarmantnog lečilišta i turističkog mesta. To je emocija koju nije moguće ispravno opisati, ona se mora osetiti, pa Vas pozivamo da i sami, na tlu banje iscrtate vašu ličnu mapu i ostavite Vaš trag na njenim ulicama i stazama.