muzej

Noć muzeja

muzej

Kulturna manifestacija „Noć muzeja“, tradicionalno se održava istovremeno u 40 evropskih država. U svom „maratonu“ kroz „Stari kontinent“, „Noć muzeja“, ne zaobilazi ni kraljicu srpskog turizma – Vrnjačku Banju.
U svojoj biti, „Noć muzeja“ je umetničko – produkcijska grupa, koja pod svojim okriljem okuplja istaknute umetnike, istoričare umetnosti, sociologe kulture i sve one koji se kulturom bave i u kulturnoj ekspresiji uživaju.
„Noć muzeja“ nastala je u želji da se afirmišu univerzalne umetničke, kao i kulturne vrednosti uz potrebu da se one kroz kreativnu ideju predstave širem auditorijumu.
Tokom „Noći muzeja“ Zamak kulture u Vrnjačkoj Banji otvoren je od 07:00 h do 22:00h, a razlika između noći muzeja u Vrnjačkoj Banji i noći muzeja u drugim gradovima je u tome što se u Vrnjačkoj Banji, ulaznice za muzej tokom ovog dana ne naplaćuju.
Shodno tome, tokom trajanja „Noći muzeja“, svi Vrnjčani i njihovi gosti moći će da osete duh kulture i obiđu postavke Vrnjačkog muzeja u Zamku kulture, kao što će širom Evrope mnoge muzeje obići ogroman broj ljudi, spremnih da svoje vreme posvete umetnosti, prošlosti, sadašnjosti, budućnosti i svim vidovima kulturnog izražavanja.