Nova godina

docek nove godine vrnjacka banja

Svake godine, sasvim sigurno, zapitate se istu stvar „Gde ću za novu godinu?“. Potreba da se Nova godina dočeka i proslavi kako treba, dobar provod, hrana i piće, kao i mesto, sve to odlučuje na konačni izbor Vaše Novogodišnje destinacije.

Vrnjačka Banja, već tokom jeseni uveliko i nestrpljivo očekuje Novu godinu, jer će je tada posetiti veliki broj turista iz regiona i zemlje, pa se ona sprema kako bi tokom praznika zablistala autentičnim novogodišnjim raspoloženjem. Iako Vrnjačka Banja raspolaže sa čak 15,000 smeštajnih jedinica, ukoliko želite Novu godinu provesti u njoj morate požuriti sa rezervacijama jer zainteresovansot za najpopularniju banju Srbije ne opada ni u periodu novogodišnjih praznika – naprotiv. To je svakako zbog toga što se nadaleko zna za dobar novogodišnji provod koji Vrnjačka Banja priređuje i proslavlja sa svojim brojnim gostima. Mnoštvo vrnjačkih kafića, diskoteka i restorana, kao i proslave u okviru hotela, cela Vrnjačka Banja, odbrojava i sa osmehom ispraća staru godinu.

Ljubazni vrnjački domaćini dočekuju svoje goste u pravom prazničnom raspoloženju, sa bogatom trpezom, dobrom muzikom i mnogo kvalitetnog pića, namenjenih za doček kakav dolikuje. Praznična euforija ogrne Vrnjačku Banju, i njene ulice zasijaju šarenim svetlima stotina lampiona, ukrasi se nadmeću u lepoti i raskošu, a još ako je i sneg pao, idilični praznici poprimaju potpuni novogodišnji šmek.

nova godina docek restorani vrnjacka banja

Ljubitelji dobre muzike, tradicionalno u Vrnjačkoj Banji mogu slušati poznate izvođače, što je pogotovo slučaj u hotelima i većim smeštajnim objektima. Kada odkuca 00:00 nad vrnjačkim nebom po starom novogodišnjem običaju, eksplodira vatromet, dodatno podstičući novogodišnju atmosferu i svečano pozdravljajući novu godinu, uz poneku šarenu suzu u čast stare.

Kada se Nova godina približi, gosti Vrnjačke Banje obično praktikuju, rezervisanje višednevnog smeštaja, koji najčešće obuhvata period od 30.12 stare do 02.01. nove godine. To je otprilike vremenski idealan novogodišnji paket, koji Vam omogućuje da odmarajući se uživate u danima koji predhode velikom svetskom slavlju, da možda proslavite i reprizu i da se potom odmorni i naspavani vratite sa višednevnog dočeka za pamećenje. U hotelima prehrana je na bazi švedskog stola, što se pokazalo da je rešenje koje gosti najviše vole, a novogodišnja noć, svakako podrazumeva neograničenu hranu i piće i maksimalni gurmanski užitak.

Ako tokom najluđe noći, više preferirate restorane i klubove, onda Vam je potrebna informacija da se cene dočeka Nove godine u ovom tipu ugostiteljskih objekata kreću između 20 i 50 eura. I u njima kao i u hotelima u sklop ove cene ulazi švedski sto i neograničena konzumacija domaćeg alkoholnog i bezalkoholnog pića. Klubovi su svakako destinacija onih mlađih, a stariji uglavnom vole da uz neku prijatnu muziku dočekaju novu godinu u nekom od vrnjačkih restorana.

nova godina vrnjacka banja romanticna noc

Sa svojom novogodišnjom ponudom iz godine u godinu izlaze i privatni hoteli i vile, nudeći aranžmane koji uključuju razne pogodnosti poput Wellness i Spa tretmana. Ovakva ponuda je takođe popularna i naišla je na dobar odziv gostiju. Tako gosti ovih smeštajnih jedinica uživaju u balneoterapiji i masažama pre nego što novogodišnje veče, najčešće provedu u klubovima i restoranima Vrnjačke Banje.

Vrnjačka Banja organizuje i tradicionalan doček u ogromnoj sportskoj hali „Vlade Divac“, koja je takođe čest izbor mladih tokom novogodišnje večeri. Tu su etno kuće i restorani, sa odličnom nacionalnom kuhinjom.

Uglavnom, kada dođe vreme da staru godinu zamenimo novom, Vrnjačka Banja očekuje Vas, smeštena u srcu Srbije i očekujući i Vas i novu godinu sa osmehom. Proverite zašto su vrnjačke novogodišnje čarolije nezaboravne i zašto je lepota vrnjačkog ambijenta upečatljiva i vredna posete.