Obeležen jubilej SKGO u Beogradu

slika SKGO Boban Dj.

U Beogradskom “Sava Centru“ Stalna konferencija gradova i opština obeležila je poseban jubilej – 60. godina postojanja i rada na unapredjenju uslova funkcionisanja lokalnih samouprava i kvalitetnijeg života gradjana. Glavni dogadjaj obeležavanja ovog jubileja bila je 41. skupština SKGO sa temom “Lokalna samouprava u Srbiji juče, danas i sutra“. Državnici i gradonačelnici koji su bili prisutni potvrdili su jos jednom važnost postojanja SKGO.
Skupštinu je otvorio Ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave, Igor Mirović nakon čega je održan panel “Lokalna samouprava danas i sutra“ na kojem su govorili Ministar bez portfelja, Branko Ruzić, državni sekretar Ministarstva finansija Nikola Corsović , državni sekretar Ministarstva regioanlnog razvoja i lokalne samouprave, Radoje Savićević, generalni sekretar SKGO Djordje Stančić i predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović.
Panel je imao za cilj da ukaže na to u kakvom se položaju danas nalaze lokalne samouprave sa kojim problemima se susreću i kako je moguće unaprediti njihovo funkcionisanje.