paraglajding vrnjacka banja

Paraglajding

paraglajding vrnjacka banja

Paraglajding ili jedrenje padobranom, spada u ekstremne sportove. To je vazduhoplovni sport koji objedinjuje takmičarski i rekreativni vid bavljenja istim. U pitanju je jedan od najmlađih vazduhoplovnih sportova, koji mnogi smatraju najlakšim i najpribližnijim načinom za ostvarenje ljudskog sna o letenju.
Vrnjačka Banja, najsadržajnija banja Srbije, može se pohvaliti ne samo predispozicijama, već i aktivnom radu na tome da postane centar adrenalinskog turizma u Srbiji. Njena „adrenalinska“ ponuda je u konstantnom razvoju i aktivno se sadržaj i ponuda, proširuju i obogaćuju.
Turistička organizacija Vrnjačke Banje i klub ekstremnih sportova Faith nude zainteresovanima da se oprobaju u različitim ekstremnim disciplinama poput, raftinga, alpinizma i svakako paraglajdinga. Paraglajding letovi, obavljaju se sa profesionalnim pilotima, i mada se letovi Vrši skakanjem sa padina Kopaonika, Željina i Stolova, posetiocima Vrnjačke Banje najlakše je i najbliže da se u ovom sportu oprobaju leteći sa gočkih padina. Cena leta sa profesionalnim pilotom iznosi oko 40 eura, a dužina leta zavisi prevashodno od meteoroloških uslova.
Kada je u pitanju sama Vrnjačka Banja, razvoj ekstremnog turizma, ide joj prilog, i mogao bi da ima ukupni udeo od 5 – 10 % u prihodima banje. Poseban značaj leži u tome što su godišnja doba, najpogodnija za bavljenje ekstremnim sportovima, proleće i jesen, što bi automatski značilo produžavanje centralne banjske sezone.