apartmani hoteli restorani smestaj vrnjacka banja

Smeštaj

apartmani hoteli restorani smestaj vrnjacka banja

Kao najposećenija banja i jedno od najrazvijenijih turističkih mesta Srbije, Vrnjačka Banja morala je isprva da obezbedi dovoljne smeštajne kapacitete. Velika cirkulacija turista na godišnjem nivou, a pogotovo leti iziskivala je otvaranje novih smeštajnih objekata i održavanje ponude na nivou. Samo tokom održavanja Velikog međunarodnog vrnjačkog karnevala kroz Vrnjačku Banju prođe preko 300.000 ljudi koji svi u istom momentu u njoj borave. Iz tog razloga smeštajna ponuda Vrnjačke Banje je bogata i raznolika kako kada su u pitanju cene, tako i kada dođe do biranja smeštaja na osnovu funkcionalnosti i estetike.
U banji aktivno, tokom cele godine, smeštaj nudi veliki broj hotela i vila, u ponudi su mnogi apartmani i sobe, kao i pansioni, a može se prenoćiti i u nekom od okolnih etno sela. Specijalna bolnica Merkur – banjski zdravstveni centar, takođe u svojoj ponudi ima više objekata u okviru kojih se nalaze sobe i apartmani različite, kategorije i nivoa opremljenosti.
Ukupan smeštajni kapacitet Vrnjačke Banje, stoga je podeljen između već nabrojanih smeštajnih objekata i to:
– Dominantnih 10.000 smeštajnih jedinica u okviru domaće radinosti
– Oko 4.500 smeštajnih jedinica raspoređenih u okviru hotela, apartmanskih naselja i pansiona
– 850 kreveta u smeštajnim objektima Specijalne ustanove za prevenciju, dijagnostiku, lečenje i rehabilitaciju bolesti organa za varenje i šećerne bolesti „Merkur“
Ovaj broj stalno je u porastu jer se Vrnjačka Banja neprekidno razvija i raste i stoga je sve češća destinacija sve većeg broja turista kako iz zmelje tako i iz inostranstva. Njene brojne kulturne manifestacije, privlače veliki broj ljudi, a bogat sadržaj koji iz godine u godinu nudi nove vidove zabave i opuštanja primamljiv je najrazličitijim uzrastima i tipovima.
Izbor je zaista veliki i šarenolik. Možete birati između renoviranih i iadaptiranih vela od kojih je najveći broj podignut početkom prošlog veka, možete se odlučiti za moderna aparmanska naselja, luksuzne hotele ili pak sobe u okviru domaće radinosti, možete noćiti u pansionu ili obližnjem etno selu – na Vama je.
Kada je u pitanju namenski turizam, Vrnjačka Banja poseduje vile i garni hotele idealne za poslovna putovanja, hotele koji imaju dugu tradiciju ugošćavanja sportista koji su došli u banju bilo na pripreme bilo da bi učestvovali na nekom od takmičenja, tu su konferencijske sale namenjene koferencijskom turizmu i ugostiteljski i smeštajni objekti koji nude sjajne aranžmane za putovanja ovog tipa.
Specijalna bolnica Merkur, idealan je i najčešći izbor onih koji u banju dolaze isključivo radi rehabilitacije i oporavka. Merkur ima više smeštajnih objekata među kojima i odmaralište, ušuškano u prirodni ambijent i namenjeno potpunom odmoru duha i tela, tu su i luksuzni apartmani o okviru najnovijeg Merkurovog objekta u kome se nalaze wellness i fitness centar, kao i drugi dodatni sadržaj.
Za svačiji ukus po nešto i za svačiji budžet idealan izbor – to je najjednostavniji način da se opiše ugostiteljska i smeštajna ponuda Vrnjačke Banje.