sport srbija

Sportski klubovi u Vrnjačkoj Banji

sport srbija

U Vrnjačkoj Banji postoji veliki broj različitih sportskih klubova koji aktivno funkcionišu.  Od bridž kluba do tekvondo kluba, uz sve popularne sportove, Vrnjačka Banja može se pohvaliti jakim timovima, od međunarodnog značaja.

Veliki broj borilačkih klubova u Vrnjačkoj Banji, od su mnogi aktivni već više decenija, nudi kvalitetne škole i treninge.

U Vrnjačkoj Banji postoje i aktivno funkcionišu i dva šahovska i jedan bridž klub. Tu je i planinarsko društvo Goč iz 1953 godine, kao i stono – teniski klub Goč.
Jedno od najstarijih društava Vrnjačke Banje svakako je Lovačko društvo osnovano 1911. godine. Istorija ovog društva burna je i puna oscilacija, o čemu su najbolji dokaz česte promene imena društva i smenjivanje vodećih članova. Najskorija izmena imena je iz 2002. godine kada je lovačko društvo promenilo tadašnji naziv u Lovačko društvo Vojvoda Lune.
Kada je u pitanju sportski lov, videli smo da Vrnjačka Banja ima društvo koje se njime bavi. Tako je i sa sportskim ribolovom. Na teritoriji opštine postoji Udruženje sportskih ribolovaca Dr Nikola Džamić ( iz same Vrnjačke Banje), i Sportsko ribolovačko društvo Moravac iz Ruđinaca.