Sportski tereni

Kako je poenta svake banje, blagotvoran uticaj na ljudski organizam uz pomoć prirodnih lekovitih faktora, tako je prosto neizbežan i sport, kao jedna od propratnih ponuda. Uska povezanost wellness i spa tretmana, sa rekreacijom i sportskim aktivnostima je više nego očigledna i ogleda se, između ostalog, i u staroj izreci: „U zdravom telu, zdrav duh“. Balans tela i duha jedno je od načela banjske terapije i usko je povezano sa fizičkom aktivnošću, koja nije neophodna u procesu banjskog lečenja, ali je dodatni stimulans.

Život modernog čoveka ispunjen je obavezama, koje mu ne ostavljaju dovoljno vremena koje kvalitetno može posvetiti sebi, bilo u fizičkom, bilo u duhovnom smislu. Zbog toga mnogi biraju banje, kao beg iz svakodnevnice, tokom čijeg će trajanja nadoknaditi sve ono što ne postižu u svakodnevnom životu. Sve to su razlozi, zbog kojih razvijen kvalitetan sportski program, mora biti u ponudi svake banje.

Kada je sport u pitanju Vrnjačka Banja, nudi mnoge mogućnosti, pogodne kako za amatere i rekreativce, tako i za profesionalne sportiste. Različiti i kvalitetni tereni, izuzetni uslovi i čist vazduh Vrnjačke Banje, čine izuzetan tim koji stoji na usluzi timovima kojima trebaju pripreme, ostrašćenim amaterima i onima koji vole da u sportu uživaju s vremena na vreme. Osim profesionalnih terena, Vrnjačka Banja poseduje i trim stazu koja vijuga kroz visoku borovu šumu, njeno bliže i šire okruženje čine šume, proplanci, doline reka, planinski pašnjaci i visovi, što su sve idealne okolnosti za bavljenje sportom i uživanje u istom.

Od terena za različite sportove Vrnjačka Banja poseduje tri travnata terena za fudbal, stadion za male sportove pod imenom „Kocka“, betonsku atletsku stazu, otvorene betonske terene za mali fudbal, ali i rukomet i košarku u okviru Gimnazije i O.Š- „Popini Borci“, tu su i klasične fiskulturne sale za odbojku, košarku i rukomet, kao i sala za stoni tenis u hotelu „Breza“. Oni koji su ljubitelji adrenalinskih sportova, mogu se oprobati na veštačkoj steni u Vrnjačkom Parku o kojoj brine Planinarsko društvo „Goč“, u saradnji sa aero klubom iz Trstenika moguće je organizovati skakanje sa padobranom, panoramsko razgledanje avionom i različite vrste avio škola, zimi Vas Vrnjačka Banja vodi na skijanje, a leti u Vam, osim zatvorenih termomineralnih bazena koji rade preko cele godine, nudi neki od svojih otvorenih bazena. Kada zima poseti Vrnjačku Banju u njoj možete uživati i u klizalištu snabdevenom svom potrebnom opremom za zimske čarolije na ledu.

Vrnjačka Banja poseduje jedan otvoreni olimpijski bazen razmera 25×50 m, i nekoliko privatnih, a kada su u pitanju zatvoreni bazeni, oni se nalaze u Hotelu „Breza“ (25m),Hotelu „Zvezda“ (16,5m), Hotelu „Fontana“ i Stacionaru „Novi Merkur“.

Za ljubitelje sportskih sprava, u ponudi su, osim mnogih teretana u okviru smeštajnih objekata i teretane u hotelima „Zvezda“ i „Fontana“ i stacionaru „Novi Merkur“. U oviru Hotela „Zvezda“ nalazi se i kuglana, koja stoji na raspolaganju svim gostima Vrnjačke Banje.

Ljubiteljima „belog sporta“ Vrnjačka Banja nudi dva terena stacionirana u centralnom vrnjačkom parku. Podloga ova dva terena je šljaka, a svoju partiju tenisa možete odigrati u prijatnom ambijentu banjskog parka, okruženi visokim stablima, i mnoštvom mogućnosti za osveženje nakon rekreacije.

Sport je važan deo ponude Vrnjačke Banje i ona je mnogo uložila u razvoj svoje sportske ponude. Kvalitet nije ostao ne zapažen, pa je Vrnjačka Banja bila domaćin mnogim prestižnim sportskim događajima poput Otvorenog prvenstva mladih u stonom tenisu, međunarodnog stono – teniskog prvenstva, mnoštva ekipnih takmičenja u košarci, rukometu i dr.

U Vrnjačkoj Banji  uz visoki kvalitet i mnoge mogućnosti, možete kompletirati svoj odmor, baveći se kako svojim omiljenim sportom, tako možda i nekim sportskm aktivnostima koje nikada niste probali.