Sportski turniri

Kako je sportski turizam jedan od važnih delova ukupne banjske turističke ponude, ali i uz saznanje da sama banja poseduje veliki broj različitih sportskih klubova u kojima uspešno treniraju mladi Vrnjčani, ona je domaćin mnogim turnirima. Ovi turniri održavaju u objektima banjskog sportskog centra, što znači ili na otvorenim banjskim terenima ili u popularnoj hali malih sportova „Kocka“ ili velikoj sportskoj hali „Vlade Divac“.
Do danas Vrnjačka Banja bila je domaćin najrazličitijim sportskim takmičenjima – od šaha, preko košarke, fudbala, malog fudbala, rukometa, odbojke, takmičenja u borilačkim veštinama, stonom tenisu i dr. U banji su održana i neka prestižna prvenstva međunarodnog i regionalnog tipa, kakvo je recimo bilo evropsko prvenstvo u stonom tenisu za mlade ili pojedinačno prvenstvo u šahu.
Banja je bila domaćin i „Frikom olimpijade“, vesele sportske manifestacije koju obeležava mnogo zabave i naravno mnogo nagrada. Mnoštvo različitih sportskih takmičenja u banji bude održano i tokom trajnja velikog vrnjačkog karnevala, kada se osim uobičajenih sportova, zainteresovani mogu oprobati i u basket turnirima, trci konobara i ostalim maštovitim i zanimljivim fizičkim aktivnostima takmičarskog karaktera.
Korisna informacija za sve ljubitelje sportskog ribolova je i to da se na teritoriji Vrnjačke Banje, na lokaciji pod imenom Podunavačke Bare održava i veliko takmičenje u sportkom ribolovu, koje svake godine u Vrnjačku Banju dovede veliki broj ljubitelja ovog sporta.
Banja je bila domaćin i različitim plesnim takmičenjima, kao i festivalima folklornih ansambala, od kojih su neki u tradicionalnom sastavu njenih kulturno – sportskih manifestacija.
Kao gost Vrnjačke Banje, možete uzeti aktivnog učešća u njenim sportskim manifestacijama, ili jednostavno uživati u samom događaju, a u svakom slučaju ljubitelji sporta u Vrnjačkoj Banji neće biti uskraćeni kada su u pitanju zanimljiva sportska dešavanja. U duhu Vrnjačke Banje, usko povezan sa zdravljem stoji i sport. Ova dva teško razdvojiva pojma, Vrnjačka Banja neguje sa podjednakim žarom.