akva park vrnjacka banja aqua park

Aqua Park

akva park vrnjacka banja aqua park

Uzevši u obzir sve potencijale Vrnjačke Banje, njen turistički promet i bogatstvo njenog sadržaja sasvim je sigurno da joj nedostaje jedan veliki Aqua park. Taj nedostatak je uočen i postalo je izvesno da će do leta 2013. godine, ona dobiti najveći Aqua park na teritoriji Srbije. Idejni projekat je završen i po njemu, ovaj grandiozni aqua park će se prostirati na čak 8 ha, a na prostoru identične veličine odmah do aqua parka planira se izgradnja velikog sportskog centra. Zainteresovanih investitora je mnogo, a prednjače oni sa Bliskog Istoka.
Prema projektu ovaj aqua park bi trebalo da bude kapaciteta 10.000 ljudi na dnevnom nivou, što bi ga uz veličinu prostora na kojem se nalazi svrstalo među najveće aqua parkove regiona i definitivno najveći aqua par Srbije. read more

Zatvoreni bazeni

bazeni vrnjacka banja

Zatvoreni bazeni u Vrnjačkoj Banji rade tokom cele godine, a nalaze se u sklopu hotelskog i privatnog smeštaja. Hotel „Breza“, poseduje zatvoreni bazen dužine 25 m, Solaris resort u okviru svog ugostiteljskog objekta poseduje zatvoreni bazen sa slanom vodom temperature 26 ᵒC, a tu su i zatvoreni bazeni u okviru hotela Zvezda, Merkur i Fontana.
Na gostima Vrnjačke Banje je da izaberu ono što im najviše odgovara: da li žele bazen sa termomineralnom vodom, običnom vodom, slanom vodom, veći ili manji, otvoren ili zatvoren, sa hidromasažerima ili olimpijskih dimenzija, gotovo sve što Vam padne na pamet, u Vrnjačkoj Banji ćete naći. Leti ili zimi, dok veje sneg ili sija sunce očekuju Vas vrnjački bazeni čija je svrha da Vam pruže trenutke odmora, relaksacije i vrhunske zabave.

bazen klobuk vrnjacka banja

Bazen Klobuk

bazen klobuk vrnjacka banja

Na 2 km od termomineralnog izvora Snežnik, na putu za Goč, nalazi se bazen Klobuk, otvoreni bazen u privatnom vlasništu. Do bazena saobraća mini bus koji kreće od Snežnika, sa frekfencijom polazaka na svakih 30 minuta.
Prvi letnji bazen Klobuk, otvoren je još davne 1936. godine i produkt je vizije banjskog poštara Dragoslava Pejovića. Dimenzije ovog prvog bazena bile su 46×20 m, a dodatni sadržaj kompleska bio je izrazito bogat i ukviru njega nalazili su se restoran sa čak 80 stolova, kockarnica, kuglana, kabine za presvalčenje, kuglana i dr. read more

olimpijski bazen vrnjacka banja

Olimpijski bazen

olimpijski bazen vrnjacka banja

U blizini termomineralnog izvora Snežnik, nalazi se olimpijski bazen na otvorenom, izgrađen 1960. godine. Olimpijski bazen, važan je činilac banjske letnje ponude i mesto okupljanja gostiju svih uzrasta tokom toplih letnjih dana. Kompleks Olimpijskog bazena Vrnjačke Banje, poseduje dva bazena, od kojih je jedan namenjen najmlađima, a drugi je olimpijski dimenzija 25×50 i dubine 1.20 do 2.20 m. U okviru dodatnog sadržaja kompleksa nalaze se svlačionice, ambulanta, kao i uslužni objekat u kome se gosti mogu osvežiti i popiti piće u hladu. Bazen svakako poseduje i profesionalnu spasilačku službu, koja brine o poštovanju propisanih pravila ponašanja.

Otvoreni i zatvoreni bazeni

bazeni vrnjacka banja

Vrnjačka Banja može se pohvaliti sa velikm brojem bazena, uglavnom u okviru hotela i privatnog smeštaja, što gostima omogućava uživanje u vodi i plivanje tokom cele godine. Rekreacija ovog tipa, od velike je važnosti za optimalno funkcionisanje ljudskog organizma i opšte je poznato da je plivanje jedan od retkih sportova, u kojem aktivno rade svi mišići u telu. Bilo da ste ljubitelji plivanja, vaterpola, ili prosto opuštanja u vodi u vrnjačkim bazenima možete uživati tokom cele godine.