deciji raspust u Vrnjackoj Banji

Zimski i letnji dečiji raspust

deciji raspust u Vrnjackoj Banji

Interesantan kulturni i sportski program Vrnjačke Banje iz godine u godinu sve više mladih dovodi u Vrnjačku Banju koja ruši sve stereotipe, pa tako i onaj najuvreženiji kada su u pitanju banje – da su banje samo za starije ljude. Tokom raspusta cela banja izgleda kao uzavrela košnica bilo da je leto, bilo da je zima.

Zimi je najveća atrakcija Goč, sa svojim ski stazamai ostalim snežnim zanimljivostima, a i u samoj banji tu je klizalište za one mirnije, koji vole manje adrenalinske sportove. Deca prosto obožavaju zimu u Vrnjačkoj Banji, uživaju u snegu, belim ulicama i Goču, koji je tokom hladnih meseci jedan od velikih izvora zabave i radosti.

Leti Vrnjačka Banja se pretvara u veliku šarenu pozornicu, mesto u kojem za svačiji ukus postoji po nešto. Vrnjačke letnje svečanosti traju 100 letnjih dana, i obuhvataju mnoštvo manifestacija, letnjih škola i kurseva iz oblasti poput likovne umetnosti, pozoriša, filma, književnosti i dr. Kao i druge vrnjačke manifestacije, koje se svojim najvećim delom održavaju preko letnjeg raspusta, tako i Vrnjačke kulturne svečanosti animiraju mlade, pružajući im mogućnosti da nauče nešto novo, ali i da se aktivno uključe u ceo program. Tu je svakako i Veliki međunarodni karneval, koji objedinjuje mnogo različitih programa sa velikom povorkom na čelu dešavanja. Mladi aktivno učestvuju u ovom karnevalu i dobrim delom sačinjavaju njenu povorku, a tu je i specijalna dečija karnevalska povorka za one najmlađe.

decji raspust zimski letnji vrnjacka banja

Mnoštvo sportskih manifestacija takođe je tu kako bi privukle i animirale mlade, pružajući im mogućnosti da se oprobaju u različitim sportovima i učestvuju u mnogim sportski takmičenjima.

Vrnjačka Banja poseduje i bazene, idealne za letnji provod i osveženje. Bazeni „Klobuk“, kao i Olimpijski bazen u Vrnjačkoj Banji, leti su sastajalište mnogih mladih, koji su u poseti banji. Prava letnja atmosfera, zabava uz vodu, i mnoštvo sadržaja namenjenih mladima, čine Vrnjačku Banju zanimljivom, ne samo za starije već i za decu i mlade.

Tu su naravno i bioskopi Vrnjačke Banje. Oba na Vrnjačkoj promenadi, jedan klasičan, i jedan 5D koji je prava retkost u Srbiji. Gosti Vrnjačke Banje imaju tu privilegiju da uživaju u 5D efektima, a ovaj bioskop najnovije generacije prava je senzacija, posebno interesantna deci i mladima.

Trud Vrnjčana da u nazivu svog mesta prevaziđu pojam „banja“ i ponude daleko više od lečenja, ali i najkvalitetnije lečenje, urodio je plodom, pa je Vrnjačka Banja prava banja za sve, kako bi se to u narodu reklo od 7 do 77. Banja za sve uzraste i generacije, banja koja je uspela da spoji nespojivo, da ponudi mir i odmor i lud provod, takmičenja u šahu i ekstremne sportove, najrazvijenija srpska banja, i možda jedina u Srbiji na čijim ulicama možete sresti više mladih nego onih starijih.